DOBRODOŠLI NA 44. FESTIVAL

Čekamo Vas i ove godine!!!

FILMSKOG SCENARIJA

DOBRODOŠLI NA 44. FESTIVAL

LETNJA ŠKOLA DRAMATURGIJE

Od 20. Festivala filmskog scenarija (1996.) radi Letnja škola filmske dramaturgije, svojevrsna praktična radionica za mlade i buduće scenariste. Škola je pokrenuta sa ciljem da se studenti dramaturgije i režije i scenaristi početnici, u neposrednom kontaktu sa afirmisanim i iskusnim scenaristima, upoznaju sa metodom rada i iskustvom.

LETNJA ŠKOLA DRAMATURGIJE

SIMPOZIJUMI

SIMPOZIJUMI

Simpozijum je jedno od retkih mesta gde se na razložan i miran način iznose mišljenja, sučeljavaju stavovi i vode rasprave na dostojanstven, seriozan i kulturan način. To je najstariji (uslovno) prateći program i traje od prvog Festivala neprekidno, postajući tako i zaštitni znak filmske smotre u Vrnjačkoj Banji

PROMOCIJE KNJIGA

PROMOCIJE KNJIGA

U sali vrnjačke biblioteke Dušan Radić, svake godine se za vreme trajanja Festivala filmskog scenarija održavaju promocije knjiga naših najpoznatijih scenarista. Na 42. Festivalu promovisanje seu knjige "Više od istine" i "Kritički vodič kroz srpski film od 2000. do 2017." Ivana Velisavljevića.

Slusajte uživo radio emisije sa Festivala. Intervjue vodi PR festivala Dane Stanojčić. Gosti - naši najpoznatiji reditelji, glumci ,scenaristi ....

FEST RADIO EMISIJE - LIVE SA FESTIVALA

UŽIVO - FEST RADIO EMISIJE

Žiri 44. Festivala dodelio je Prvu nagradu za scenario filma "Otac" scenarista Srdana Golubovića i Ognjena Sviličića. Drugu nagradu za scenario dobio je film "Realna Priča" scenariste Vladimira Simića. Treću nagradu za scenario dobio je film “Moj jutarnji smeh” po scenariu i u režiji Marka Đorđevića.

POBEDNICI FESTIVALA FILMSKOG SCENARIJA

POBEDNICI FESTIVALA

Plakat 45. Festivala

Nebesa

Jedini izlaz

Živ čovek

Nečista krv – Greh predaka

Lihvar

Prolećna pesma

Oaza

Ime naroda

Vikend sa ćaletom

Sponzori i prijatelji 44. Festivala