DOBRODOŠLI NA 46. FESTIVAL

Čekamo Vas i ove godine!!!

FILMSKOG SCENARIJA

DOBRODOŠLI NA 46. FESTIVAL

LETNJA ŠKOLA DRAMATURGIJE

Od 20. Festivala filmskog scenarija (1996.) radi Letnja škola filmske dramaturgije, svojevrsna praktična radionica za mlade i buduće scenariste. Škola je pokrenuta sa ciljem da se studenti dramaturgije i režije i scenaristi početnici, u neposrednom kontaktu sa afirmisanim i iskusnim scenaristima, upoznaju sa metodom rada i iskustvom.

LETNJA ŠKOLA DRAMATURGIJE

SIMPOZIJUMI

SIMPOZIJUMI

Simpozijum je jedno od retkih mesta gde se na razložan i miran način iznose mišljenja, sučeljavaju stavovi i vode rasprave na dostojanstven, seriozan i kulturan način. To je najstariji (uslovno) prateći program i traje od prvog Festivala neprekidno, postajući tako i zaštitni znak filmske smotre u Vrnjačkoj Banji

PROMOCIJE KNJIGA

PROMOCIJE KNJIGA

U sali vrnjačke biblioteke Dušan Radić, svake godine se za vreme trajanja Festivala filmskog scenarija održavaju promocije knjiga naših najpoznatijih scenarista.

Slusajte uživo radio emisije sa Festivala. Intervjue vodi PR festivala Dane Stanojčić. Gosti - naši najpoznatiji reditelji, glumci ,scenaristi ....

FEST RADIO EMISIJE - LIVE SA FESTIVALA

UŽIVO - FEST RADIO EMISIJE

Žiri 46. Festivala dodelio je Prvu nagradu za scenario filma "Nebesa" scenariju Srđana Dragojevića. Druga nagrada za scenario dodeljena je Ljubici Luković za film „Leto kada sam naučila da letim“. Treća nagrada dodelјena je scenariju Vuka Ršumovića, Alekse Ršumovića i Ognjena Jankovića, za film „Zlatni dečko“.

POBEDNICI FESTIVALA FILMSKOG SCENARIJA

POBEDNICI FESTIVALA

PlakatFestivala46-1

Toma

Heroji

Nebesa

Leto kad sam naučila da letim

Bilo jednom u Srbiji

Kelti

Heroji radničke klase

Nije loše biti čovek

Strahinja Banović

Pucnji u Marseju

Zlatni Decko Plakat

Zlatni dečko

Ala je lep ovaj svet

Porno priča

Jenga, čudna igra

Božiji čovek

Deca sinova sunca

Sponzori i prijatelji 46. Festivala