DOBRODOŠLI NA 44. FESTIVAL

Čekamo Vas i ove godine!!!

FILMSKOG SCENARIJA

DOBRODOŠLI NA 44. FESTIVAL

LETNJA ŠKOLA DRAMATURGIJE

Od 20. Festivala filmskog scenarija (1996.) radi Letnja škola filmske dramaturgije, svojevrsna praktična radionica za mlade i buduće scenariste. Škola je pokrenuta sa ciljem da se studenti dramaturgije i režije i scenaristi početnici, u neposrednom kontaktu sa afirmisanim i iskusnim scenaristima, upoznaju sa metodom rada i iskustvom.

LETNJA ŠKOLA DRAMATURGIJE

SIMPOZIJUMI

SIMPOZIJUMI

Simpozijum je jedno od retkih mesta gde se na razložan i miran način iznose mišljenja, sučeljavaju stavovi i vode rasprave na dostojanstven, seriozan i kulturan način. To je najstariji (uslovno) prateći program i traje od prvog Festivala neprekidno, postajući tako i zaštitni znak filmske smotre u Vrnjačkoj Banji

PROMOCIJE KNJIGA

PROMOCIJE KNJIGA

U sali vrnjačke biblioteke Dušan Radić, svake godine se za vreme trajanja Festivala filmskog scenarija održavaju promocije knjiga naših najpoznatijih scenarista. Na 42. Festivalu promovisanje seu knjige "Više od istine" i "Kritički vodič kroz srpski film od 2000. do 2017." Ivana Velisavljevića.

Slusajte uživo radio emisije sa Festivala. Intervjue vodi PR festivala Dane Stanojčić. Gosti - naši najpoznatiji reditelji, glumci ,scenaristi ....

FEST RADIO EMISIJE - LIVE SA FESTIVALA

UŽIVO - FEST RADIO EMISIJE

Žiri 44. Festivala dodelio je Prvu nagradu za scenario filma "Otac" scenarista Srdana Golubovića i Ognjena Sviličića. Drugu nagradu za scenario dobio je film "Realna Priča" scenariste Vladimira Simića. Treću nagradu za scenario dobio je film “Moj jutarnji smeh” po scenariu i u režiji Marka Đorđevića.

POBEDNICI FESTIVALA FILMSKOG SCENARIJA

POBEDNICI FESTIVALA

44. Festival Plakat Uspravni

Sutra je jos uvek juli

Realna prica

Grudi

Asimetrija

Revolt

Iz ljubavi

Proleće na poslednjem jezeru

Moj jutarnji smeh

Otac

Ekipa

Sponzori i prijatelji 44. Festivala