Prva nagrada dodeljena je Srdanu Goluboviću i Ognjenu Sviličiću za scenario fila Otac“ u režiji Srdana Golubovića. Snažna, stvarnošću inspirisana priča o ocu na najvažnijem životnom putovanju u njegovom životu, na čijem kraju, umesto svoje dece, pronalazi surovi lavirint birokratije, siromaštva i razočaravajuće bezosećajnosti društva u kojem živimo.

Druga nagrada dodeljena je scenariju Vladimira Simića i koscenaristima Gordanu Кičiću i Marku Manojloviću, za film „Realna priča“ u režiji Gordana Кičića. Precizno osmišljena, pa zanatski, posebnom kombinacijom prepoznatljivih elemenata, izvedena priča o porodici koja prolazi kroz sukob posle kojeg su svi biliu povređeni ali i svesni neumitnosti tog novog početka.

Treća nagrada dodeljena je scenariju filma „Moj jutarnji smeh“, koji je napisao i film režirao Marko Đorđević.Ova autentična priča o kasnom sazrevanju čoveka, čija nesigurnost je do bola pojačana porodičnim odnosima, uspeva da dopre do publike na jedini mogući način, svojom nepatvorenom iskrenošću.

Žiri novinara i filmskih kritičara 44.Festivala filmslog scenarija dodelio je nagradu „slavko Lazarević“ za najbolji scenario Marku Đorđeviću za film „Moj jutarnji smeh“. Topla i autentična priča sa periferije Кragujevca prešla je u metaforu srpske stvarnosti. Scenario je jednostavan, pitak, a ipak toliko hrabar da iskoči iz okvira na koje smo navikli.Predsednica žirija bila je Zorica Dragojević iz Ilustrovane Politike, a članovi Žikica Simić, rok kritičar i Zorica Cerovina iz Vrnjačke radio televizije.

Žiri grada domaćina, koji su činili Boban Đurović, predsednik Opštine, Nina Stamenić, direktorka „Solaris resorta“ i Miško Mihajlović, direktor vile „Splendor“, dodelio je SREBRNI NOVČIĆ, glumcu Petru Božoviću za izuzetan doprinos afirmaciji i promociji Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji.

Projekcijom dva filma, poslednje festivalske večeri, sinoć je zatvoren 44. Festival filmskog scenarija, dodelom nagrada po odlukama žirija i obraćanjem laureata publiici. U bioskopu je od 18 časova prikazan film „Sutra je još juli“ po scenariju i u režiji Dejana Vlaisavljevića Nikta. Publici su se ispred filma predstavili snimatelj Predrag Bambić i glumci Arno Imber, Saša Radojević i Violeta Goldman.

Poslednji prikazani, bio je film „Grudi“od 20 i 30 u amfiteatru „Danilo Bata Stojković“, po scenariju Vladislave Vojnović i Marije Perović, koja je bila i reditelj ostvarenja. U post festumu, večeras i sutra uveče na letnjoj pozornici, u takozvanom programu preko plota, biće prikazan film “Hotel Beograd“ po scenariju Vjačeslava Zuba, Anatolija Molčanova i Vasilija Кutsenka, u režijiКonstantina Statskog.