U Pres centru 44. Festivala filmskog scenarija, danas u podne, objavljene su odluke žirija. Prva nagrada dodeljena je Srdanu Goluboviću i Ognjenu Sviličiću za scenario fila Otac“ u režiji Srdana Golubovića. Druga nagrada dodeljena je scenariju Vladimira Simića i koscenaristima Gordanu Кičiću i Marku Manojloviću, za film „Realna priča“ u režiji Gordana Кičića. Treća nagrada dodeljena je scenariju filma „Moj jutarnji smeh“, koji je napisao i film režirao Marko Đorđević.Predsednica žirija bila je Ana Marija Rosi, a članovi Miroljub Stojanović i Petar Mihajlović.

Žiri novinara i filmskih kritičara 44.Festivala filmslog scenarija dodelio je nagradu „slavko Lazarević“ za najbolji scenario Marku Đorđeviću za film „Moj jutarnji smeh“. Predsednica žirija bila je Zorica Dragojević iz Ilustrovane Politike, a članovi Žikica Simić, rok kritičar i Zorica Cerovina iz Vrnjačke radio televizije.

Žiri grada domaćina, koji su činili Boban Đurović, predsednik Opštine, Nina Stamenić, direktorka „Solaris resorta“ i Miško Mihajlović, direktor vile „Splendor“, dodelio je SREBRNI NOVČIĆ, glumcu Petru Božoviću za izuzetan doprinos afirmaciji i promociji Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji.