II mesto

Realna priča
Vladimir Simic

Vladimir Simić

SCENARISTA

I mesto

Otac
Srdan Golubovic , Reziser,

Srdan Golubović

SCENARISTA I REDITELJ
Ognjen Svilicic

Ognjen Sviličić

SCENARISTA

III mesto

Moj jutarnji smeh
Marko Djordjevic

Marko Đorđević

SCENARISTA I REDITELJ

Druga nagrada dodeljena je scenariju Vladimira Simića i koscenaristima Gordanu Kičiću i Marku Manojloviću, za film „Realna priča“ u režiji Gordana Kičića. Precizno osmišljena, pa zanatski, posebnom kombinacijom prepoznatljivih elemenata, izvedena priča o porodici koja prolazi kroz sukob posle kojeg su svi biliu povređeni ali i svesni neumitnosti tog novog početka.

Prva nagrada dodeljena je Srdanu Goluboviću i Ognjenu Sviličiću za scenario fila Otac“ u režiji Srdana Golubovića. Snažna, stvarnošću inspirisana priča o ocu na najvažnijem životnom putovanju u njegovom životu, na čijem kraju, umesto svoje dece, pronalazi surovi lavirint birokratije, siromaštva i razočaravajuće bezosećajnosti društva u kojem živimo.

Treća nagrada dodeljena je scenariju filma „Moj jutarnji smeh“, koji je napisao i film režirao Marko Đorđević. Ova autentična priča o kasnom sazrevanju čoveka, čija nesigurnost je do bola pojačana porodičnim odnosima, uspeva da dopre do publike na jedini mogući način, svojom nepatvorenom iskrenošću.