Glumac Andrej Šepetkovski imao je ulogu voditelјa pete festivalske večeri  kada je publici prikazan poslednji film u ovogodišnjoj trci za nagrade Festivala filmskog scenarija – „Vikend s ćaletom“.

Trostruki pobednik Festivala filmskog scenarija, Miroslav Momčilović, scenarista i reditelј, poklonio se publici na Amfiteatru „Danilo Bata Stojković“ zajedno sa kolegama sa kojima je realizovao „Vikend s ćaletom“ – Jelenom Đukić koja tumači lik Melani, Milana Davidovića u ulozi Što se kaže, Markom Gverom u ulozi Metle.

Ekipa je srdačno dočekana od strane publike, a poslednji film u takmičarskom programu  posle dvočasovne projekcije ispraćen gromoglasnim aplauzom. Publici su se poklonili i protagonisti iz filma „Prolećna pesma“: Danica Maksimović u ulozi Olge, Milan Kolak u ulozi Jovana, Mia Radovanović, u ulozi Jelene, Gavrilo Avramović u ulozi Gavrila, Đorđe Đoković u ulozi Filipa, Emilija Nestorović u ulozi Jece, Milomir Rakić u ulozi sveštenika, kao i Nada Savić, koproducent filma i Natalija Avramović, scenarista i reditelј.