Sinoć je u salonu vrnjačke biblioteke publici predstavljena knjiga Predraga Perišića, profesora na Fakultetu dramskih umetnosti i filmskog scenariste. Film „O životu i o smrti“ po njegovom scenariju i režiji Predraga Velinovića, prikazan je na letnjoj pozornici u zvaničnoj konkurenciji Festivala. Moderator književne večeri, Ivan Velisavljević, i Nebojša Bradić, pozorišni reditelj i urednik kulturno umetničkog programa Radio televizije Srbije publiku su upoznali sa redosledom stvaranja samog scenarija i knjige.

-Put do filma nije bio kratak, a knjiga je objavljena kao posledica, jer nekada prvo nastane knjiga pa se ona adaptira, dramatizuje, od nje napravi scenario ili drama, a ovde se radilo o jednom postupku koji je trajao izvesno vreme kako bi se došlo do pravog teksta koji će se baviti jednom izazovnom i bolnom temom., rekao je Bradić i naglasio dilemu kako da jedan istiniti događaj pretočimo u nešto što se zove fikcija, a da to bude dostojno i istinito.

-Mi smo želeli i uspeli da revitalizujemo proizvodnju televizijskih filmova. Filmovi „Delirijum tremens“ Gorana Markovića i „O životu i o smrti“ Predraga Velinovića su u proizvodnji RTS-a, a knjiga koju večeras predstavljamo je nastala kao posledica i proizvod je RTS izdavaštva, objasnio je Nebojša Bradić.

Autor knjige i scenarija Predrag Perišić, posebno se zahvalio RTS-u, jer se filmski scenariji retko štampaju i objavljuju kao knjige.

-U scenariju i knjizi, ja se bavim ljudskim sudbinama i ljudima koji su imali svoje nade, želje i snove i koji su odjednom, sticajem okolnosti izgubili svoje živote u velikoj tragediji kada je bombardovana zgrada RTS-a. Jako je teško za scenaristu i pisca da piše o nečemu kada svi znaju kraj priče i kako će se to završiti. Jako je teško zadržati pažnju gledaoca i čitaoca. Zato sam pokušao da te lične sudbine malo isprepletem, rekao je Predrag Perišić.

ust-Know Facts About Ordering from Foreign Pharmacies