Druge večeri 43. Festivala filmskog scenarija, 14. avgusta, u salonu vrnjačke biblioteke održana je promocija monografije “Milena Dravić ili ključ snova” autorke Anite Panić. Ona predstavlja zajedničko izdanje Službenog glasnika i Filmskog centra Srbije, a povod za promociju je veliki jubilej, 60 godina od prve filmske uloge Milene Dravić. O samoj monografiji, govorili su autorka Anita Panić, Đorđe Bajić, filmski kritičar i Predrag Perišić, filmski scenarista.

Кako je istakao Đorđe Bajić, ova monografija je zapravo filmografija o svim filmskim ulogama Milene Dravić, kojih je bilo oko 170, a nažalost njene pozorišne uloge, osim nekih, uglavnom nisu sačuvane na snimcima. Anita Panić se dugo bavi kulturom i filmom, svoju karijeru započela je na Radio Beogradu, kao autor emisije iz kulture, a pisala je eseje i scenarije za radijski program nakon čega je prešla na Televiziju Beograd i radila kao televizijski urednik, scenarista i reditelj. Realizovala je preko stotinu dokumentarnih emisija i filmova. Napisala je i monografiju o Petru Кralju.

Autorka monografije Anita Panić je govorila o Mileni Dravić sa pijetetom, naglasivši njenu skromnost, kao odliku velikih ličnosti. -Bila je iznenađena i začuđena da ću pisati knjigu o njoj, a kada sam joj odnela sinopsis, i sama je rekla da do tada nije postojala nijedna knjiga o njenom stvaralaštvu, rekla je Anita Panić, naglasivši da je sam rad na knjizi trajao oko dve godine.

Quick Tips for Buying Medicines Over the Interne