Drugi deo konferencije za novinare bio je posvećen promociji knjige Božidara Zečevića „Veliki filmski znak“ koja govori o glumačkom opusu Bate Živojinovića, u izdanju Niškog kulturnog centra. Ova knjiga predstavlja potpunu i sveobuhvatnu monografsku studiju glumačkog veka i dostignuća najpoznatijeg srpskog filmskog glumca, koji je u više od 300 svojih filmskih i televizijskih ostvarenja postao veliki znak svog vremena i srpskog i jugoslovenskog filma. Ova tekovina srpske kulture razmatra se sa estetičkog kulturno-istorijskog, filmološkog i semiološkog stanovišta. Podrobno se analiziraju uloge velikog glumca, njegov odnos prema životu, filmu i poetici glume.

O knjizi su govorili Srđan Savić, direktor Niškog kulturnog centra i Dejan Dabić, urednik filmskog programa NКC-a.

Prema rečima Dejana Dabića Zečević je napravio jednu vrstu studije filmske glume, tako da je knjiga prešla put od monografije o jednom glumcu do studije o tome šta je fenomen filmske glume, tako da ima i teorijski i praktični značaj i ostavlja mogućnost da možda neko kinematografiju Jugoslavije iščitava preko opusa Bate Živojinovića.

Srđan Savić govorio je o dominantnoj ulozi Bate Živojinovića koji je bio simbol jedne epohe i da je njegov glumački razvoj oličavao uspon i razvoj kinematografije posle Drugog svetskog rata.

Quick Tips for Buying Medicines Over the Interne