Кonferenciju za novinare „Tačno u podne“ u sali pres centra u Hotelu „Fontana“ vodili su Đorđe Bajić i Zoran Janković.

Gosti prvog dela konferencije bili su Nikola Petrović, reditelj, scenarista, montažer i direktor fotografije, Matija Milutinović, asistent režije i Nikola Nikolić, scenograf filma „Psi umiru sami“ koji je prikazan prvog festivalskog dana.

„Psi umiru sami“ je debitantski film samoukog reditelja i scenariste Nikole Petrovića. Ovaj niskobudžetni film, nastao u privatnoj produkciji, sniman je tri godine. Prema rečima Petrovića, pun je ljubavi i entuzijazma. On kaže da je s obzirom na mogućnosti sa kojima je film rađen, zadovoljan. U mladim godinama uspeo je da snimi svoj prvi dugometražni film, sa malo para. Zbog dužine snimanja filma, scenario je pretrpeo i neke promene.

Matija Milutinović radio je kao pomoćnik reditelja. Iskustvo sa trogodišnjeg snimanja poslužiće mu u novim projektima.

Nikola Nikolić, scenograf, potrudio se da napravi vizuelni iskaz koji može da bude stožer u filmu i da pospeši samu radnju. Film koji stapa u sebi i triler i dramu i
misteriju, pa i malo fantastike sniman je na Tari i na Avali.

Glavnu ulogu igra naturščik Srđan Petrović, kojem je ovo prva uloga na filmu, a tu su još neka nova lica, uz Dragana Vujića Vujketa, Miloša Timotijevića i Žiku Todorovića.

Can erectile dysfunction be caused by prostate removal surgery