Potpisivanje ugovora o produkciji serije Kosti
Potpisivanje ugovora o produkciji serije Kosti

Gosti Vladimira Džudovića, moderatora konferencije za novinare Festivala filmskog scenarija 15. avgusta bili su: direktorka Producentske kuće „Bosonoga“ iz Banja Luke Brankica Janković, Dane Stanojčić, član Umetničkog saveta Festivala filmskog scenarija, generalni direktor Radio televizije Srbije Dragan Bujošević, Nikola Pejaković, scenarista i dramaturg i Nebojša Bradić, urednik Kulturno-umetničkog programa RTS-a.
Dane Stanojčić je u ime domaćina pozdravio prisutne i čestitao direktoru Bujoševiću veliki jubilej, 60 godina postojanja i rada Televizije. – Ove godine Vrnjačka Banja proslavlja 150 godina organizovanog bavljenja turizmom, tako da smo spojili dva jubileja. Moram da istaknem da posle dužeg niza godina, ili možda po prvi put na ovom Festivalu događa se jedan ovakav čin, da ulazimo u svet industrije,potpisuje se jedan ekskluzuivan ugovor za snimanje serije i ja moram da se zahvalim i Kolji Pejakoviću i timu RTS-a koji pokriva medijski ovaj Festrival, da kažem da ćemo se truditi da i u narednim godinama praktikujemo ovakve stvari, rekao je Stanojčić i poželeo da nova serija bude još uspešnija.

Emitovan je insert iz popularne serije „Meso“, kao i kratak klip, najava nove sezone serija RTS-a: „Koreni“, „Jutro će promeniti sve“ i „Vojna akademija“ 4. ciklus koje će se emitovati ove jeseni. Džudović je najavio i serije koje će Televizija emitovati na proleće: „Čarape kralja Petra“ i „Petar prvi Karađorđević“ kao i serija „Pet“.

Neposredno pre svečanog potpisivanja ugovora, novinarima su se obratili Brankica Janković i Dragan Bujošević. – Dolazimo iz Banja Luke. Naš put je počeo pre dve godine kada je tročlana ekipa, Nikola, Saša i ja odlučila da pokrene Produkcijsku kuću i da počnemo da proizvodimo serijski program primarno. Naravno, produkcijski posao je nešto što zahteva novac. Mi novca nismo imali pa smo uzeli kredit, grlom u jagode smo ušli u produkciju „Mesa“. Velika zahvalnost, primarno, gospodinu Bujoševiću koji nas je prepoznao u tom trenutku, trebalo je imati hrabrost pa jednoj mlađoj ekipi u smislu produkcijskih projekata pokloniti poverenje i podržati produkciju „Mesa“. „Meso“ je imalo svoj put, prošlo je odlično, bilo je izuzetno gledano u celom regionu. Sad smo ušli u nastavak te priče, trilogije. Na redu su „Kosti“ koje smo predstavili Radio Televiziji Srbije i mi danas potpisujemo ugovor o produkciji većinskoj od strane RTS-a, rekla je Brankica Janković. – „Meso“ je jedna od boljih serija koje smo radili. To je moja omiljena serija. Mi kad odlučujemo o serijama, odlučujemo na osnovu scenarija. Neophodan uslov je da imamo napisane tri epizode i na osnovu njih donosimo odluku. Nikola Pejaković je bio vredan. To je jako dobro ispalo, ono što smo mi videli, to je još dinamičnije, još življe i još uzbudljivije od „Mesa“, rekao je Bujošević i istakao da je RTS najveći proizvođač domaćih serija.

Serija ``Meso`` Trailer

Quick Tips for Buying Medicines Over the Interne