Reprezentativno izdanje „Nešto lepo“ knjige izdavaštva RTS-a u saradnji sa Fondacijom Slobodan Stojanović premijerno je predstavljeno na književnoj večeri tokom 39. Filmskog festivala u Vrnjačkoj Banji u salonu gradske Biblioteke. Na promociji knjige govorili su reditelj Srđan Koljević, jedan od osnivača festivala Boško Ruđinčanin i u ime Fondacije Miloš Stojanović.

Slobodan Stojanović je verovao u moć priče – između ostalog istakao je Srđan Koljević koji je posle pozdravne reči Gorana Atanaskovića, direktora vrnjačke Biblioteke, govorio o delu i stvaralaštvu jednog od osnivača Škole dramaturgije.
„Posle više od decenije od njegove smrti otkrivam dragocenost njegovog rada. Stvaralačka misija Slobodana Stojanovića bila mu je da pronađe lepotu ljudskosti i neku vrstu istinitog humanizma u teškim okolnostima. Bio je dobar slušalac studentskih priča, prepoznavao je individualne senzibilitete i puštao nas da krenemo svojim putem“, rekao je Srđan Koljević.

Boško Ruđinčanin, jedan od osnivača Festivala filmskog scenarija u “kraljici kontinentalnog turizma”, sećajući se Stojanovića, istakao je da je on bio jedan od prijatelja Festivala, osnivač Škole dramaturgije i dugogodišnji moderator te škole.„Veličina naše literature, drame, televizije, fakulteta bio je tih i nije se nametao. Sećamo se i njegove supruge, a čitajući njegove priče uverena sam u njegovo briljantno pero. Pojedine rečenice deluju poput aforizama današnjice“, napomenuo je Ruđinčanin.

Projekat „Nešto lepo“ koji su gledaoci RTS-a imali mogućnost da vide u maestralnom izlaganju Dragana Nikolića, a sada i u štampanom izdanju sa izabranim pričama u elektronskoj formi, nastavlja predstavljanje širom Srbije. Posvećen je uspomeni na roditelje, napomenuo je Miloš Stojanović, sin pokojnog Stojanovića.

Why Are Internet Pharmacies Popular in USA