U okviru pratećeg programa 45. Festivala filmskog scenarija vrnjačka rok grupa „Locomotion“ nastupila je  šesnaestog avgusta i zabavila brojnu publiku na Trgu kulture izborom poznatih pesama iz popularnih filmova.

U četvrto filmsko veče publiku su na Letnjoj pozornici uveli glumica Aleksandra Manasijević i Marko Jovičić, reditelј i glumac. Publika je bila u prilici da vidi filmove „Jedini izlaz“ scenariste Marka Popovića, a u režiji Darka Nikolića i „Prolećnu pesmu“ scenaristkinja Natalije Avramović i Ljubinke Stojanović, u režiji Natalije Avramović.

Veliki aplauz za izlazak na scenu dobili su: Darko Nikolić, reditelј, Milan Čučilović u ulozi Dragana Božovića, Dejan Tončić u ulozi Caneta, Vukašin Jovanović, u ulozi Andreja, Danica Maksimović, u ulozi Suzane Kolar i Nikola Ristanovski u ulozi Viktora Kolara iz filma „Jedini izlaz“.

Publici su se poklonili i protagonisti iz filma „Prolećna pesma“: Danica Maksimović u ulozi Olge, Milan Kolak u ulozi Jovana, Mia Radovanović, u ulozi Jelene, Gavrilo Avramović u ulozi Gavrila, Đorđe Đoković u ulozi Filipa, Emilija Nestorović u ulozi Jece, Milomir Rakić u ulozi sveštenika, kao i Nada Savić, koproducent filma i Natalija Avramović, scenarista i reditelј.