Na Letnjoj pozornici „Danilo Bata Stojković“ u Vrnjačkoj Banji, sinoć je svečano otvoren 43. Festival filmskog scenarija u okviru kog će publika do 19. avgusta imati priliku da vidi domaća filmska ostvarenja snimljena između dva festivala.

Ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali su i publici se poklonili glumac Lazar Ristovski koji je i otvorio ovgodišnji Festival zatim producent Feti Dautović, producent RTS-a Marija Bereta, scenarista Dejan Stojiljković zatim scenarista i reditelj Sasa Radojević, scenarista i reditelj Nikola Petrović, reditelj Nebojša Bradić, reditelj Vasilije Nikitović i reditelj Slobodan Šijan, zatim scenaristkinja Maja Todorović, montažer Nataša Pavlović, scenograf Ivan Denić, Tanja Adamović I kompozitor Marija Jelić. Publici su se poklonili i glumci Zlata Numanagić, Srđan Petrović, Peđa Damjanović, Milan Kolak i Nada Macanković kao I članovi ovogodišnjeg žirija Biljana Maksić, Đorđe Milosavljević i Milan Nikodijević.

U ime grada domaćina prisutne je pozdravio I obratio se zamenik predsednika opštine Vrnjačka Banja Ivan Džatić.

– Jedan od razloga zašto smo ponosni jeste činjenica da ovaj Festival ima svoj kontinuitet održavanja čak I u onim teškim I lošim ratnim godinama. U održavanju Festivala nije bilo prekida čak ni u onim teškim, turobnim ratnim godinama I mi se zaista time dičimo. Mi koji vodimo lokalnu samoupravu imamo zadatak da poboljšamo standard naših sugrađana a da li to dovoljno dobro radimo ili ne uvek postoji dilema ali u jednoj stvari sam siguran da nema dileme a to je činjenica das mo u poslkednjih par godina zaista puno uložili u kulturu. Kako u samu infrastrukturu a tu mislim na rekonstrukciju Lertnje pozornice gde smo večeras, tako i u manifestacije, rekao je zamenik predsednika vrnjačke opštine Ivan Džatić.

Svečanom otvaranju Festivala prisustvovao je i državni sekretar u Minkistarstvu culture Republike Srbije Aleksandar Gajović.

– Kao veliki poštovalac kulture i umetnosti, istorije i tradicije, želim da iskažem divljenje Vrnjačkoj Banji i organizatorima ove filmske manifestacije koji decenijama istrajavaju u nameri da nas kao dobri domaćini ovde okupe kako bismo zajednički podelili čari sedme umetnosti – rekao je Gajović naglasivši da Ministarstvo kulture i informisanja prepoznaje vrednost Festivala filmskog scenarija i da će nastaviti da daje podršku ovoj manifestaciji.

– Gordan je ostavio neizbrisiv kreativni trag u našoj savremenoj kulturi. Njegova dela nedostižnog kvaliteta obeležila su jednu epohu na filmu i televiziji, ali i naše živote. Bez scenarija ne bi bilo ni filma čija je afirmacija jedan od kulturnih prioriteta Ministarstva, dodao je državni sekretar uz saučešće porodici Mihić zbog smrti doajena scenarija i režije Gordana Mihića, četvorostrukog dobitnika prve nagrade na vrnjačkom Festivalu.

43.Festival filmskog scenarija je proglasio otvorenim glumac Lazar Ristovski zahvalivši se za zlatnik koji mu je za doprinos promociji Festivala, uručila predsednica žirija grada domaćina Nina Stamenić.

Why Are Internet Pharmacies Popular in USA