Filip Feti Dautović

Član žirija

Stevan Filipović

Član žirija

Milan Jelić

Član žirija

FILIP FETI DAUTOVIĆ

Filip Feti Dautović, magistar nauka iz oblasti umetnosti filma. Redovni profesor Fakulteta Dramskih Umetnosti do 2015. Redovni profesor Kreativne AV produkcije fakulteta FEFA od 2017. 1971. počeo profesionalni rad na Televiziji Beograd. Producent redakcija – Muzičkog, Zabavnog, Opšte-obrazovnog i programa za selo i Igranog i serijskog programa TV Beograd. Pomoćnik glavnog i odgovornog urednika, Zabavno – rekreativnog programa TV Beograd od1987, a Zamenika glavnog i odgovornog urednika – Zabavno- rekreativnog programa RTS od 1993 do 2000. kada prelazi na FDU. U profesionalnoj karijeri kao izvršni producent RTS realizovao bezbroj televizijskih emisija svih žanrova. Najznačajniji, internacionalni tv serijali – Igre bez granica, Pesma Evrovizije u Rimu i Malmeu, kooprodukcija “Sereno variabile” (RAI 1), telemostovi, Lisabon, Peking, Moskva. Autor i urednik, zabavnih programa, putopisa, šou programa, reportaža i intervjua sa poznatim ličnostima iz sveta- Maja Plisecka, Paolo Kueljo, Zulfi Livaneli, Žorž Mustaki, Ćaka Kan. Dobitnik dva Ružičasta Grand prija, nagrade Bgd. novinara za tv projekte i nagrade – Zlatni vitez u Moskvi na WFTV za inovacije u tv izrazu. Uporedno sa radom na TV Beograd, 1991. radi kao docent, a od 1998. kao vanredni profesor FDU. Redovni profesor od 2006. Na FDU, pokrenuo novi predmet Kreativna FTV produkcija i festival video radova iz kreativne produkcije – Producentski dan, koji se 12. godina uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije održava na FDU. Autor romana – Sinovi neba. – 2001. Interprint. Kao producent ucestvovao u realizaciji igranih filmovi – Plastični Isus – r. Lazar Stojanović, – Osvajanje slobode – r. Zdravko Šotra, – Kada dečaci ratuju – r. Slobodan Novaković, – Beograd 011 – r. Mihael Fafenberger, – Stvar Srca – r. Miroslav Aleksić, – Zona mrtvih – r. Milan Todorović i Milan Konjević, Albertov put – r. Predrag Bambić (nagrada FIPRESCI – FEST 2013 ).Dobitnik nagrade za Doprinos Kinematografiji na Cinema City festivalu u Novom Sadu. 2015.

Stevan Filipović

Rođen 1981. u Beogradu. Diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti. Reditelj, autor priče i koscenarista Šejtanovog ratnika (2006), filma koji je označen kao prekretnica u kinematografiji Srbije, i Šišanja, najgledanijeg domaćeg filma 2010. godine i okosnice šire kampanje protiv nasilja i fašizma. Oba filma višestruko nagrađivana na stranim i domaćim festivalima, Šišanje distribuirano u Nemačkoj i UK. Koautor je scenarija za film Dobra žena, zajedno sa Mirjanom Karanović, koji je učestvovao na prestižnom Sundance festivalu, kao i na brojnim drugim festivalima širom Evrope. Dobitnik FIPRESCI nagrade za montažu filma Klip (2012) rediteljke Maje Miloš, koji je osvojio glavnu nagradu na festivalu u Roterdamu. Autor priče, koscenarista i reditelj filma Pored mene (2015), najgledanijeg domaćegfilma te sezone, koji je dobio Zlatnu Arenu za najbolji film u međunarodnoj selekciji 62. Pulskog festivala, kao i nagradu Žirija mlade publike na festivalu u Sarajevu, i glavne nagrade na domaćim festivalima (FEST, Vrnjačka Banja, Sopot). Stevan Filipović piše za politički portal Peščanik (www.pescanik.net), kao i za dnevne novine Danas (www.danas.rs, rubrika Brijanje). Dobitnik nagrade za borbu protiv diskriminacije 2012, koju svake godine dodeljuje Koalicije protiv diskriminacije, u kategoriji javna ličnost godine. Nagradu dodelio Vensan Dežer, šef delegacije EU u Srbiji. Zaposlen na Akademiji Umetnosti kao asistent na predmetu Gluma, u klasi Prof. Mirjane Karanović, od 2012.-2014. Od 2014. predaje predmet Osnovi vizulenih efekata i digitalne postprodukcije na istom fakultetu.

Milan Jelić

Rođen u Rekovcu, 21. septembra 1944. godine, dramski pisac, scenarista, glumac i reditelj. Diplomirao je na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu, na odseku dramaturgije. Dobitnik je više jugoslovenskih i međunarodnih nagrada. Njegova prva drama „Sećanje na Albinonija” izvedena je u Akademskom pozorištu u Beogradu, a drame „Vancage“ i „Hoću da budem krompir” u pozorištu “Susret”. Prvonagrađena drama na konkursu lista “Mladost”, „Jelisavetini ljubavni jadi”, postavljena je na repertoar Ateljea 212 i odigrana preko 100 puta. Nagrađen je na prvom festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji 1977. godine, zajedno sa Predragom Perišićem, za film „Ljubavni život Budimira Trajkovića”, koji je Milan Jelić i režirao.

Žiri lista Ilustrovana politika

Žiri grada domaćina

Srđan Jokanović

Predsednik žirija

Miroljub Dugalić

Član žirija

Vladimir Džudović

Član žirija

Dane Stanojčić

Član žirija

Ivan Trifunović

Član žirija

Nina Stamenić

Član žirija