MilanPuzicTeam

Milan V. Puzić

Član žirija
MilutinPetrovicTeam

Milutin Petrović

Član žirija
Dejan-Zecevic-Team

Dejan Zečević

Član žirija

Milan V. Puzić

Diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, odsek dramaturgija. Profesionalno se bavi pisanjem za film, TV i pozorište od 1994. godine. Pored filmova “Tri palme za dve bitange i ribicu”, “Balkan Traffic”, realizovao je preko 1000 sati različitog TV programa – od šou programa (Оko moje glave, Oralno doba…), preko humorističkih serija (Otvorena vrata, Ujka novi horizonti…), do igrano-dokumentarnih emisija (BGD 92 priče…). Dobitnik je nekoliko nagrada zа scenaristički rad.  Član je Udruženja scenarista Srbije, Udruženja filmskih umetnika Srbije i Saveza dramskih umetnika Srbije.

Seminari i simpozijumi:  1st EUROPEAN PITCH POINT, Berlin Film Festival, Berlin 2000, Ljubljana International Film Festival, EAVE (European Audiovisual Entrepreneurs) 2003, Ludwigsburg – Vienna – Birmingham. Fondovi: Support for script development & production: Filmboard Berlin- Brandenburg, MDM Mitteldeutsche Medienforderung, MEDIA – European Script Fund, Vienna film fund, Аustria film fund, Euroimage, FCS. Redovni profesor FTV dramaturgije na Akademiji umetnosti Novi Sad.

Milutin Petrović

Profesor, reditelj, scenarista, producent. Rođen je u Beogradu 1961. godine Nakon diplomiranja na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, odsek Filmska i TV režija, započinje svoju profesionalnu karijeru. Režirao je šest dugometražnih igranih filmova i gotovo sve vrste televizijskih formi („Dome, slatki dome“, „Timofejev šou“ za B92, „Petkom u 22“, „Popovanje“…), dokumentarni film „U ime naroda“ iz 2015 i dečiju seriju „Plaško Hrabrović uzvraća udarac“ i film „Nečista krv:Greh predaka“ iz 2021.

Od 2001. godine predavao je režiju i druge filmske predmete  na različitim univerzitetima u Beogradu. Od 2017. godine je redovni profesor FEFA u Beogradu, na akademskom studijskom programu Kreativna produkcija. Predaje predmete: Osnovi jezika pokretnih slika, Režija, Igrane forme i Knjiga snimanja. Pored režije profesionalno se bavi i pisanjem scenarija, produkcijom, montažom i muzikom. Napisao je knjigu 52 idealna filmska vikenda i drugi tekstovi o filmu (knjiga eseja, 2013, Čekić, Beograd).

Za svoje filmove je dobio brojne međunarodne i domaće nagrade  a kao profesionalni reditelj u pozorištu, na televiziji i u advertajzingu, stekao je veliko iskustvo tokom trideset godina rada.

Dejan Zečević

Rođen je 1972. godine u Beogradu. Diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti na odseku Filmska i TV režija. Trideset godina rediteljskog stvaralaštva doneo je opus od deset igranih filmova, više od dvesta epiozoda TV serija, nekoliko dokumentarnih, TV, i kratkometražnih filmova. Istovremeno 2008. godine osniva filmsku kuću Biberche koja je posvećena inter/nacionalnom radu sa novim talentima kao i priznatim  rediteljima, zajedno sa producentkinjom Nikolinom Vučetić. Filmovi  koje su producirali učestvovali su na najprestižnijim festivalima, Kan, Venecija, San Sebastian. Osvojili su mnoštvo nagrada.

Njegovi filmovi su na domaćim i medjunarodnim filmskim festivalima osvojili preko 100 nagrada, nagradu na  Martovskom festivalu za kratki igrani film (Nekrofilm), nagradu Aleksandar Saša Petrović za najbolji film na Međunarodnom Festivalu autorskog filma (Dečak iz Junkovca), nagradu Zlatna mimoza za najboljeg reditelja (T.T. Sindrom) na festivalu u Herceg Novom, Zlatnu arenu za najbolji film i za najboljeg reditelja u Novom sadu (Mala noćna muzika), dve nagrade za scenario na Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji (TT Sindorm, Mala noćna muzika ), Gran Pri za najbolji film (T.T. Sindrom) na međunarodnom filmskom festivalu Ravenna Nightmare u  Italiji, Rusiji, Solunu, specijalnu nagradu žirija za režiju u Monpeljeu i još mnoge druge.

Žiri novinara

Žiri grada domaćina

Zorica Dragojevic - Žiri novinara

Zorica Dragojević

Predsednik žirija
SasaRadojevicTeam

Saša Radojević

Član žirija
Dragan Ambrozić

Dragan Ambrozić

Član žirija

Dane Stanojčić

Predsednik žirija
MiskoMihjlovic

Miomir Mihajlović

Član žirija

Nina Stamenić

Član žirija