Miroljub Stojanovic

Miroljub Stojanović

Član žirija
Ana Marija Rossi

Ana Maria Rossi

Član žirija
Petar Mihajlovic

Petar Mihajlović

Član žirija

Miroljub Stojanović

Rođen 2. Marta 1958. godine. Bavi se filmskom kritikom, esejistikom i istraživanjima. Svoje radove objavljivao u više od 40 časopisa, kao i dnevnih novina i periodičnih publikacija. Izvornim radovima zastupljen u dvadesetak filmskih knjiga. Tekstovi o filmu su mu prevedeni na 6 jezika, a bogatu bibliografiju upotpunjuju brojni TV i radio nastupi, predavanja i tribine kao i tekstovi o književnosti. Bavljenje azijskim filmom i azijskim kulturama (boravio u 24 azijske zemlje!) u žiži je njegovih interesovanja godinama unazad (s posebnim akcentima na indijskom i japanskom, a u novije vreme filipinskom filmu). Urednik izdavačke delatnosti u Filmskom centru Srbije i filmski kritičar NIN-a. Dobitnik nagrade ”Nebojša Popović” za 2019. Godinu.

Ana Maria Rossi

Rodjena 1972. u Beogradu. Diplomirala na FDU. Radila je godinama na televiziji. Autor je dokumentarnih, promotivnih filmova, reklama. Bavila se marketingom. Reditelj i scenarista srpskog dela filma »Neke druge priče« (2010. god) koji je prikazan na četrdesetak festivala, i dobio šest nagrada. Reditelj i koscenarista filma “Ajvar”, (jul 2019.) Od tada je prikazan na više od dvadeset festivala, dobio 18 nagrada.

Petar Mihajlović

Petar Mihajlović je rođen 1979. u Kragujevcu. Studirao medicinu, upisao treću godinu prava, a onda diplomirao dramaturgiju na FDU u Beogradu (2008). Dobitnik je nagrade „Slobodan Selenić“ (2008.) i nagrade na konkursu Sterijinog pozorja za originalni domaći dramski tekst 2009. godine. Do sada su po njegovim dramskim tekstovima realizovano šest pozorišnih predstava i preko petnaest radio-drama, radio-minijatura i kratkih igranih filmova. Kao scenarista radio je na TV serijama Folk, Sumnjiva Lica, Južni Vetar kao i na dugometražnom igranom filmu Južni Vetar (nagrađen na Festivalu filmskog scenarija 2019) i Južni Vetar 2: Ubrzanje. Trenutno radi i na razvoju i realizaciji više televizijskih i filmskih projekata. Izdao je zbirku kratkih priča Serijski samoubica (Jefimija, 2000.), roman Ništa (Geopoetika, 2013.) i knjigu priča Niko (Solaris, 2018), dok se tokom 2021. očekuje izazak i njegovog drugog romana Ojmjakon. Živi i radi u Beogradu sa stalnim zaposlenjem u Jugoslovenskoj kinoteci.

Žiri novinara

Žiri grada domaćina

Zorica Dragojevic - Žiri novinara

Zorica Dragojević

Predsednik žirija
Zikica Simic - Žiri novinara

Žikica Simić

Član žirija
Zorica Cerovina Nikodijevic

Zorica Cerovina Nikodijević

Član žirija
Boban Djurovic

Boban Đurović

Predsednik žirija
MiskoMihjlovic

Miomir Mihajlović

Član žirija

Nina Stamenić

Član žirija