BiljanaMaksic

Biljana Maksić

Član žirija
Djordje Milosavljević

Djordje Milosavljević

Član žirija
milan_nikodijevic1

Milan Nikodijević

Član žirija

Biljana Maksić

Rođena u Valjevu 1961. god. Diplomirala dramaturgiju na FDU u Beogradu. Scenarista treće priče u omnibus filmu Kako je propao rock¨n¨roll, i saradnik na scenariju filmova Una i Povratak lopova. Bila dramaturg i jedan od saradnika TV serije Popovanje i filma Lepa sela lepo gore. Napisala adaptaciju za pozorišnu predstavu Lolita. Koscenarista filmova Apsolutnih sto i Mala noćna muzika. Dramaturg TV serije Crni Gruja II i scenarista TV serije Žene sa Dedinja. Saradnik na scenariju TV serije Vratiće se rode. 1993. i 1995. godine dobila Nagradu za najbolji scenario rađen prema književnom delu na Festivalu scenarija u Vrnjačkoj Banji za TV filmove Brod plovi za Šangaj i Večita slavina, a 2002. nagradu za najbolji scenario za film Apsolutnih sto. 2003. Na istom festivalu scenario filma Mala noćna muzika, osvojio je prvu nagradu. 2012. kao koscenarista dobila nagradu za scenario filma SKIDANJE.

Đorđe Milosavljević

Đorđe Milosavljević (1969, Ivanjica) je srpski dramaturg, stripski i filmski scenarista, reditelj i kritičar. Diplomirao je dramaturgiju i scenario na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1997. Živi u Beogradu.Ðorđe Milosavljević rođen je u Ivanjici 1969. godine. Završio je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Vanredni profesor Katedre za dramaturgiju Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Profesionalno se bavi filmom (Točkovi, Nebeska udica, Mehanizam, Apsolutnih sto, Neprijatelj), pozorištem (Gola Vera, Parče noći, Porfirogeneza, Kontumac, Instant seksualno vaspitanje, Ples u tami) i televizijom (serije Jesen stiže, Dunjo moja i Sva ta ravnica). Sentimentalne zavere je njegov drugi roman. Dobitnik nagrada za prozu (nagrada „Isidora Sekulić“ 2009. godine), dramski tekst („Joakimova nagada“, 2010. godine), te brojnih nacionalnih i međunarodnih nagrada za filmsko stvaralaštvo (dve „Zlatne mimoze“ Filmskog festivala u Herceg Novom, tri prve nagrade Filmskog festivala u Vrnjačkoj Banji, nagrada za najbolji scenario na FEST-u 2018. godine, te nagrada GRAND PRIX festivala u Sočiju/Rusija, Troji/Turska, Kotbusu/Nemačka, Orenzu/Španija). 

Milan Nikodijević

Rođen u Kragujevcu 1956. godine. Diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.  Novinarstvom i filmskom kritikom bavi se od 1978. godine. Objavljivao u mnogim dnevnim i nedeljnim listovima, književnoj periodici i na radio i TV stanicama SFRJ, SRJ, SCG i Srbije. Dobitnik više priznanja za medijsko stvaralaštvo. Producent, scenarista i reditelj dokumentarnih filmova  ZABRANJENI BEZ ZABRANE, MICA I OKOLNE PRIČE, KARAMAZOV – SLIKE DUŠE, SPOKOJ KRAJA, ZAROBLJENO VREME /Festival special mention, Solo Positivo Film Festival Šibenik, 2017; Najbolji film, DNR festival Beograd, 2018; Najbolji film, DokuMfest Zenica 2018;  i  dokumentarnih televizijskih serija ( SLIKE DUŠE, POSETILAC, ROKOPISAC). Napisao je četiri knjige. Bio je dugogodišnji direktor Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji. Redovni je profesor na Akademiji umetnosti Univerziteta u Novom Sadu.

Žiri novinara

Žiri grada domaćina

LjubisaLesevic

Ljubiša Lešević

Predsednik žirija

Miroljub Dugalić

Član žirija

Vladimir Džudović

Član žirija
Ivan Dzatic

Ivan Džatić

Član žirija
MiskoMihjlovic

Miomir Mihajlović

Član žirija

Nina Stamenić

Član žirija