IvanVelisavljevic1

Mr. Ivan Velisavljević

Član žirija
BojanVuletic1

Bojan Vuletić

Član žirija
BoskoRudjincanin1

Boško Ruđinčanin

Član žirija

Mr. Ivan Velisavljević

Rođen u Šapcu 1982. godine. Diplomirao je opštu književnost i teoriju književnosti na Filološkom fakultetu i dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti Univerzitetu u Beogradu. Master studije komparativne književnosti završio je, radom iz filmologije, na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Radio je kao novinar, kolumnista, filmski i književni kritičar, a njegovi filmološki tekstovi objavljeni su u vodećim stručnim časopisima na prostoru bivše Jugoslavije, kao i u Nemačkoj, Holandiji, Velikoj Britaniji, SAD… Tri godine predavao je kreativno pisanje na Fakultetu za medije i komunikaciju. Kao dramaturg, sarađivao je na brojnim radio-dramama, televizijskim emisijama i pozorišnim predstavama. Autor je knjige Kritički vodič kroz srpski film 2000- 2017 (sa Đ. Bajićem i Z. Jankovićem, Filmski centar Srbije, Beograd, 2017). Uredio je knjigu Novi kadrovi: skrajnute vrednosti srpskog filma (sa D. Ognjanovićem, Clio, Beograd, 2008) i temat časopisa Gradac o neobičnim telima/invaliditetu u kulturi i društvu (2012). Knjige poezije Kan (2001) i Aontologija: pesnici heteronimi (sa Milanom N. Lukićem, 2011). Režirao je drumski dokumentarac Put do Visoke zemlje (2006), eksperimentalne filmove Anacoustic Zone (2009), Nije u metežu Gospod (2011) i Medeja. Doručak (2013), i par video-spotova. Napisao je scenarije za srednjemetražni Teskoba ekspres (2009) i dugometražni Pojačalo i gitara (adaptacija pripovetke Slobodana Tišme, 2010) u okviru filmskog kolektiva „Satibara Film“, čiji je pokretač, i u koprodukciji Akademskog filmskog centra Doma kulture „Studentski grad“. Bio je scenarista i glumac u nekoliko kratkih i srednjemetražnih filmova koji su nagrađivani i prikazivani na festivalima i televizijama. Dobitnik je nagrada „Rejmon Keno“ za prozu, „Josip Kulundžić“ za najbolji objavljeni esej iz oblasti filma, „Vitomir Bogić“ za najboljeg mladog radiofonijskog stvaraoca i nagrada Festivala stručne knjige za knjigu koja ostvaruje važan naučni doprinos (Kritički vodič kroz srpski film).

Bojan Vuletić

Scenarista i reditelj, rodjen je 1977. godine u Beogradu. Diplomirao je filmsku i tv režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Njegov prvi dugometražni igrani film u srpsko-nemačko-francusko-hrvatsko-mađarskoj koprodukciji, „Praktičan vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem“ premijerno je prikazan u takmičarskom East of the West programu, na festivalu u Karlovim Varima. Kao ko-scenarista saradjivao je sa Stefanom Arsenijevićem na dugometražnom omnibusu „Izgubljeno-Nađeno“ i na dugometražnom igranom filmu „Ljubav i drugi zločini“, koji je imao svetsku premijeru na Berlinskom festivalu. Njegov drugi igrani film u srpsko-makedonsko-bugarsko francusko-ruskoj koprodukciji „Rekvijem za Gospodju J.“ imao je svetsku premijeru na Berlinskom festivalu 2017. u programu Panorama Special. Član je Asocijacije filmskih reditelja Srbije i Udruženja filmskih umetnika Srbije.

Boško Ruđinčanin

Rodjen je 1942. godine u vrnjačkom selu Ruđinci. Bio je glavni i odgovorni urednik „Vrnjačkih novina“ od 1968. do 1976. godine i nekoliko puta direktor Kulturnog centra – više od 30 godina u periodu od 1972. do 2008. godine. Godine 1973. osnovao je kulturnu manifestaciju „Vrnjačke kulturne svečanosti” pod geslom „za sto dana sto priredbi”, a pod njenim okriljem: Veliki miting poezije, Književno leto, Festival filmskog scenarija, Večeri klasike, Požorišni dani, Program Zamka kulture i dr. Osnivač je časopisa “Zamak kulture” i njegov glavni i odgovorni urednik. Objavio je osam knjiga poezije, tri monografske knjige o Dobrici Ćosiću, Vladeti Vukoviću, i Miodragu B. Protiću, knjigu razgovora sa piscima – gostima Vrnjačke Banje “Dnevnik banjskih razgovora”. Sa Milošem Petrovićem priredio je knjigu “Odabrane pripovetke Dušana Radića”, a sa Milanom Nikodijevićem knjigu odabranih tekstova uvodničara na Simpozijumu o scenariju “Scenarija pisana levom ili desnom rukom”. O njegovoj poeziji RTS je snimila i više puta emitovala emisiju “Pesničke vedrine”. Zastupljen je u nekoliko antologija srpske poezije. Član je redakcije Književnog časopisa “Bagdala”. Sa Batom Živojinovićem, Dušanom Perkovićem, Mikijem Stamenkovićem i Vaskom Bogićević, osnivač je “Festivala filmskog scenarija”, “Simpozijuma o scenariju”, “Filmske tribine” i njegove izdavačke delatnosti. Bio je prvi direktor Festivala i više puta član Umetničkog veća i žirija. Dobitnik je Vukove nagrade Kulturno prosvetne zajednice Srbije za ukupan doprinos kulturi Srbije, kao i pesničke nagrade “Prsten Despota Stefana Lazarevića”.

Žiri lista Ilustrovana politika

Žiri grada domaćina

Srđan Jokanović

Predsednik žirija

Miroljub Dugalić

Član žirija

Vladimir Džudović

Član žirija

Dane Stanojčić

Član žirija
MiskoMihjlovic

Miomir Mihajlović

Član žirija

Nina Stamenić

Član žirija