Otvaranje izložbe plakata „Tragovi jednog vremena“, Filmskog centra Srbije, prethodilo je prvoj festivalskoj konferenciji za medije u pres centru hotela „Fontana“ na kojoj su protagonisti filma „Nečista krv-greh predaka“ opisali sopstvene percepcije svojih uloga u ovom filmu, po scenariju adaptacije Milene Marković u režiji Milutina Petrovića.

Pored reditelja, medijima su se obratili i ostali članovi ekipe filma „Nečista krv – Greh predaka“ – glumice, Teodora Dragićević i Anđela Jovanović i glumci Dejan Bućin, Aleksandar Ristoski i Nedim Nezirović.

Petrović je objasnio da scenario Vojislava Nanovića odgovara postmodernističkoj konstrukciji vesterna koji nije neki autor iz svetske provincije umislio, već postoji u nečemu istinitom, a da ga je privukao već nakon pročitane prve strane.

Govoreći o scenariju rekao je da je scenaristkinju Milenu Marković najviše zanimalo da otkrije još tajni iz teksta Bore Stankovića. „Na primer, liniju incesta – to je kod Bore nejasno, kod Voje skoro jasno, a onda je Milena rekla ‘nema zezanja, dvadeset i prvi vek je, mora da se zna šta je šta’. Ako mislite o ovom filmu nešto dobro, to je sve Voja Nanović, uključujući to da ja mislim da bi on mnogo bolje od mene uradio taj posao, jer je on čovek potpuni genije i njegove filmove stvarno treba ponovo gledati“, istakao je reditelj.Na to da se na „Nečistu krv – Greh predaka“ može gledati kao na „ženski film“, Petrović kaže da im to nije bila namera i da nije bio svestan toga dok nije pogledao film i suočio se sa tim koliko aktuelnosti sadrži i koliko film komunicira sa današnjicom, napomenuvši da su to Borine i Vojine zasluge.