Posle Konferencije za štampu, u Festivalskom centru hotela „Fontana“ održan je Simpozijum na temu. „TV serije i filmovi: preplitanja i ukrštanja“. Simpozijum Festivala filmskog scenarija je svakako centralno mesto okupljanja kad su u pitanju stvaraoci u filmskoj produkciji, pre svega scenaristi, ali i režiseri, producenti i filmski kritičari.

Moderatori su bili Đorđe Bajić i Zoran Janković koji su u uvodnom izlaganju dali napomene da Televizija preuzima primat u snimanju igranog sadržaja. Da li će se i kako uspostaviti ravnoteža, jer u ovom trenutku se snimaju 22 serije, odnosno mnogo je više serija nego što ima filmova? Najčešće filmovi postaju serije, mada ima i obrnutih slučajeva.

O ovoj tematici na Simpozijumu 43. Festivala filmskog scenarija govorilo je šest profesionalaca, svako iz svog ugla – Marija Bereta, izvršni producent RTS-a, Goran Jovanović, filmski kritičar, Predrag Perišić, scenarista, dramski pisac i profesor, Dejan Zečević, režiser, Petar Mihajlović, scenarista i Feti Dautović, producent. Učesnici Simpozijuma bili su u prilici da se upoznaju sa sadržajem časopisa koji je Jugoslovenska kinoteka objavila povodom svog velikog jubileja – 70 godina postojanja i rada kinoteke.

Can erectile dysfunction be caused by prostate removal surgery