ZANIMLJIVOSTI, DOGAĐAJI


 

14.08.2017 Vrnjačka Banja - književno veče

U okviru Festivala filmskog scenarija  u Biblioteci održano je književno veče, promovisana je knjiga Slobodana Novakovića „Mrtvi“. Reč je o testamentarnoj knjizi koja je pored neospornih pripovedačkih kvaliteta, verovatno i najbolje podsećanje na njegov ukupan doprinos srpskom filmu, televiziji, satiri, likovnoj kritici. O knjizi je govorio Boško Ruđinčanin, književnik, jedan od osnivača Festivala filmskog scenarija. Na promiciji su govorili Saša Radojević, Marko Novaković priređivač knjige inače sin Slobodana Novakovića i Dragan Inđić, urednik izdanja.

15.08.2017 Vrnjačka Banja - Festivalski izlet

Za tradicionalni Festivalski izlet izabran je put do stare srpske svetinje, manastira Studenica. Nakon jednosatne posete i odslušane istorije manastira, nedaleko od Kraljeva je organizovan izletnički ručak u lepom i prijatnom ambijentu.

 

16.08.2017 Vrnjačka Banja - književno veče

U okviru Festivala filmskog scenarija, 16.avgusta u Biblioteci „Dr Dušan Radić“ održana je promocija knjige reditelja srpskog kandidata za Oskara 2015.godine, filma „Enklava“, Gorana Radovanovića „Kosovo, vera i pomirenje“. Na promociji su uvodnu reč dali Boško Ruđinčanin i Saša Radojević i autor.