Press konferencije

 

 

03.08.2017. Beograd - Najava Festivala

U sali Turističke organizacije Srbije održana je konferencija za medije  na kojoj su prisutnim predstavnicima medijskih kuća podeljeni reklamni materijali 41.Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji  pri čemu su u izlaganjima predstavnika festivala upoznati sa novinama u i oko Festivala. Na ovoj konferenciji govorili su:  Ana Đurović, zamenik direktora Turističke organizacije Vrnjačke Banje, koja je govorila o turizmu u Banji, Saša Milenković dirktor Kulturnog centra Vrnjačke Banje, koji je organizator Festivala, koji se u svom govoru osvrnuo na novi izgled amfiteatra Bate Stojkovića, kako se sada zove pozornica na Čajkinom brdu, i na ulogu Ministarstva kulture i ostalih donatora Festivala. Zatim je Filip Feti Dautović, predsednik ovogodišnjeg takmičarskog žirija govorio o problemima i dilemama članova žirija, na šta se nadovezao i  Marko Živić, ovogodišnji umetnički direktor Festivala i na kraju Aleksandar Gajević, glavni urednik "Ilustrovane politike" koja dodeljuje specijalnu nagradu "Slavko Lazarević" . Program je vodio dosadašnji umetnički direktor i producent Festivala  Dragoljub Vojnov.

video snimak najavne konferencije 41.Festivala filmskog scenarija

14.08.2017. Prva konferencija za medije 41.FFS

Na prvoj konfereciji za medije, koje ove godine vodi Saša Radojević, gosti su bili Ivana i Miroslav Mitić, scenaristi filma kojim je otvorena ovogodišnja smotra najboljih filmskih scenarija. Simpatičan par je govorio o snimanju i problemima oko realizacije ovog projekta. Nasuprot ustaljenoj praksi ( da se na prvoj konferenciji predstavnicima medija obrate direktor Kulturnog centra i umetnički direktor festivala, uglavnom iznoseći probleme oko organizacije Festivala, ovoga puta to nije bio slučaj. Da li to neki bolji vetrovi duvaju oko Festivala, ostaje da se vidi.)

Video snimak prve konferencije za medije

 

15.08.2017. Druga konferencija za medije 41.FFS

Druga konferencija za medije je zbog planiranog izleta u manastir Studenicu počela sat pre podneva, kada je uobičajeno vreme za ovaj događaj na Festivalu. I ovoga puta Saša Radojević je imao goste iz jednog, sinoć prikazanog ostvarenja. To su bili producent Vesna Golubović i reditelj Srđa Penezić filma "Ime:Dobrica - Prezime: nepoznato" . Na kraju konferencije dela saopšteno je da su predviđeni članovi ekipe filma "Stado" imali zdravstvenih problema i da nisu stigli u Banju.

Video snimak druge konferencije za medije